خرید و قیمت انواع خرما صادراتی ایران

وسعه صنعت خرما در ایران به دلیل اقلیم مناسب و زمین‌های حاصلخیز در بسیاری از مناطق، به عنوان یکی از صنایع اصلی کشاورزی در این کشور شناخته می‌شود. خرما از قدیمی‌ترین محصولات و میوه‌های جهان به شمار می‌رود و به عنوان یک منبع غنی از ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها توصیف می‌شود. صنعت خرما تنها در ایران نه تنها قدیمی است، بلکه تولید و صادرات آن نیز از اهمیت اقتصادی بالایی برخوردار است. ایران با بیش از ۴۰ نوع خرما و بیش از ۱۰ میلیون تن تولید در سال، بزرگترین تولیدکننده خرما در جهان است. درحال حاضر ایران بیش از ۲۰۰۰۰ هکتار زمین را به کاشت خرما اختصاص داده است که حدود ۱۷۰۰۰ تن برداشت از این باغات را تولید می‌کند. بخش عمده‌ای از خرماهای تولید شده در ایران به خارج از کشور صادر می‌شود و بازارهای هدف عمده شامل کشورهای عربی، اروپا، آسیا و کشورهای حاشیه خلیج فارس می‌باشد. از طرفی موقعیت برجسته ایران در بازار خرما منجر به رقابتی سخت و رونق و افزایش صادرات این محصول گردیده است.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

خرید و قیمت انواع خرما صادراتی ایران

.

. در صادرات خرما، ایران علاوه بر تولید نوع‌های متفاوت خرما از جمله مضافتی، کبکاب، پیاروم، ربال، مضاوی، مزافات، خاصاوی و …، به عملکرد فنی بالا و کنترل کیفی محصولات نیز توجه ویژه‌ای دارد. به عنوان مثال، استفاده از نوارهای ردیاب برای تعیین مراحل تکاملی و توقف در رشد دانه خرما، میوه و نقشه برداشت درست در تولید محصولات کیفیتی به صادرکنندگان ایران اعتماد و آنان را در جایگاه برجسته ای در بازار جهانی قرار داده است. به جهت توسعه صنعت خرما و افزایش عملکرد صادراتی، دولت ایران سیاست‌های مدیریتی و حمایتی را در این زمینه تدوین و اجرا نموده است. به عنوان مثال، ایجاد کمیته ملی خرما، برگزاری نمایشگاه‌های خرما در داخل و خارج از کشور، اختصاص تسهیلات بانکی برای توسعه و بهبود خرماکاری‌ها و ترویج صادرات، تقویت زیرساخت‌های حمل و نقل و ارتباطات، تسهیلات گمرکی و ارائه مجوزهای لازم برای صادرات، تشویق به تولید خرماهای با بسته‌بندی مناسب و با کیفیت برای افزایش ارزش افزوده و بازارپسندی، تقویت دانش فنی و آموزش و ارتقاء تکنولوژی‌های روز و … فقط برخی از اقداماتی هستند که در راستای توسعه صنعت خرما و افزایش صادرات ایران صورت می‌گیرد. با توجه به اهمیت صادرات خرما در ایران، می‌توان نتیجه گرفت که صنعت خرما در همه جوانب اقتصادی و فرهنگی جامعه ایران تاثیر قابل توجه‌ای دارد.

..

.. صادرات خرما باعث اشتغالزایی و افزایش درآمد زارعان و صادرکنندگان می‌شود و این صنعت به دلیل برخورداری از مزیت رقابتی و قدرت برتر در بازار جهانی می‌تواند به عنوان یکی از منابع درآمد منطقه و کشور به شمار رود.علاوه بر این، خرما به عنوان یک محصول محلی و بومی ایران، می تواند تجربه و فرهنگ این کشور را به جهانیان منتقل کند. ایران با داشتن تنوع ضربه خوردن نصیبه خاصی از خرماهای ممتاز و ترکیبات مختلف، می تواند به عنوان یک منبع مهم در بازار بین المللی خرما تأثیرگذار باشد. مثلا خرماهایی با نام‌های خاص مانند مضافتی، کبکاب، شاهانی، پیاروم و … در میان خرماهای محصولات ویژه ایران جایگاه ویژه‌ای دارند و باعث افزایش ارزش افزوده و درآمد ارزی کشور می شوند. علاوه بر این، بازار جهانی برای خرما در حال رشد است. مصرف خرما به دلیل خواص تغذیه‌ای بالا و استقبال مردم از محصولات سالم و طبیعی در حال افزایش است. به تبع این رشد، تقاضای جهانی برای خرما نیز رو به افزایش است. بازارهای اروپا و آمریکا با توجه به علاقه به محصولات سالم و طبیعی، به عنوان بازار هدف مهم برای صادرکنندگان خرما ایران می توانند مطرح شوند.

... در نهایت، توسعه و افزایش صادرات خرما در ایران نه تنها بهبود عملکرد اقتصادی و کشاورزی کشور را به ارمغان می آورد، بلکه می تواند در بهبود شرایط اجتماعی و معیشتی افراد موثر باشد. افزایش تولید خرما و صادرات آن می تواند اشتغالزایی در مناطق روستایی و کاهش مهاجرت غیرقانونی را به دنبال داشته باشد، همچنین افزایش درآمد کشاورزان و صادرکنندگان خرما نیز باعث افزایش توانمندی خرید و رشد اقتصادی خانواده ها خواهد شد. به این ترتیب، صنعت خرما صادراتی ایران با تولید محصولات با کیفیت و متنوع، قابلیت رقابت در بازارهای جهانی و داشتن ظرفیت بالای تولید و صادرات، می تواند به عنوان یکی از عوامل کلیدی در توسعه اقتصادی و معیشتی ایران مطرح شود. با ادامه توجه به این صنعت و ارتقای کیفیت و تعداد صادرات، قابلیت رشد و توسعه بیشتری برای صنعت خرما در ایران به دست می آید.

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما